HSV teško do pobjede u Bochumu

Bundesliga, 30. kolo

HSV teško do pobjede u Bochumu

Edmir Škorić

Igrači HSV-a slavili su kod Bochuma rezultatom 2:1. Domaći mogu žaliti, budući da su imali bod u džepu minut prije kraja utakmice.

Gosti iz Hamburga do vodstva stižu u 18. minuti. Aogo je izveo korner s desne strane, Tesche najviše skočio na petercu domaćih i glavom matirao Heerwagena za veliko slavlje pulena Bruno Labbadie.

Bochumu nije trebalo puno da dođu do poravnanja. Epalle je glavom spustio loptu do slovenskog reprezentativca Zlatka Dedića, koji sa nekih sedamnaest metara sjajnim volej udarcem matira Franka Rosta.

Bochumovi igrači nastojali su zadržati jedan bod, budući da im je svaki potreban u borbi za opstanak, dok su gosti pokušavali doći i do drugog, koji bi im dosta pomogao u nastojanju da izbore plasman na jedno od evropskih natjecanja.Tako su u 89. minuti došli do pobjede. Strijelac je bio Ruud van Nistelrooy, kojem je gol i prepisan, iako je lopta na putu do mreže zakačila jednog domaćeg igrača.

Upravo je počeo i posljednji meč 30. kola. Edin Džeko i Zvjezdan Misimović pokušat će sa svojim Vukovima doći do pobjede u Nuernbergu.

Bundesliga, 30. kolo:
Bochum - HSV 1:2 (Dedić 32/ Tesche 18, Nisterlooy 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.