HSV uručio otkaz Vehu

Nakon debakla protiv Bayerna

HSV uručio otkaz Vehu

Armin Veh je najavio da će napustiti kormilo HSV-a na kraju sezone, ali ipak to se desilo mnogo ranije. Nakon debakla protiv Bayerna 50-godišnji stručnjak dobio je otkaz.

Veh je imao ugovor sa HSV-om do 2012. godine, ali je nedavno rekao da će otići sa klupe tima sa Imtech Arene na kraju sezone. Međutim, čelnici ovog kluba su odlučili ranije ga razriješiti dužnosti.

"Nakon što je izjavio da će otići na kraju sezone, te onog što je ekipa pokazala u posljednje dvije utakmice, odlučili smo rasikunuti saradnju sa Arminom Vehom", rekao je Bastian Reinhardt, sportski direktor HSV-a.

HSV, koji nakon 26 kola zauzima osmo mjesto, privremeno će preuzeti Michael Oenning koji je do sada bio asistent Arminu Vehu, a pomagat će mu dosadašnji trener drugog tima, Rodolfo Cardos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti