HSV želi pojačati odbranu

HSV želi pojačati odbranu

Edmir Škorić

S obzirom da su u prvih 17 utakmica Bundeslige primili čak 28 golova, u Hamburgu žele pojačati odbranu.

Nakon što je propala mogućnost dovođenja iskusnog Daniela van Buytena iz Bayerna, trener Armin Veh i dalje je uvjeren kako će do kraja zimskog prelaznog roka na raspolaganju imati novog defanzivca.

"Optimističan sam da će se nešto učiniti po tom pitanju. Pregovori su u toku", prenosi Hamburger Morgenpost izjavu Veha.

Sportski direktor HSV-a Bastian Reinhardt je kazao kako klub s oprezom traga za rješenjem u odbrani, obzirom da, kako sam kaže, HSV ranije nije imao dobra isksutva sa odbrambenim igračima.

Ranije Mikael Tavares, Marcel Ndjeng i Michael Gravgaard nisu zadovoljili čelnike kluba, a kako HSV nema namjeru vratiti Alexa Silvu sa posudbe iz Sao Paula, jasno je da će u januaru posegnuti sa novim pojačanjima u zadnjoj liniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.