Hughes još u dilemi: Begović ili Sorensen protiv Uniteda

U kupu

Hughes još u dilemi: Begović ili Sorensen protiv Uniteda

Edmir Škorić

Menadžer Stoke Cityja Mark Hughes i dalje nije siguran ko će braniti u večerašnjem susretu protiv Manchester Uniteda.

Stoke u četvrtfinalu engleskog Capital Cupa dočekuje Manchester United i Hughes nije siguran da li će Thomas Sorensen stati na gol.

Danac je ranije branio u kup-utakmicama, ali očito da na Britannia stadionu žele da iznenade Manchester United i izbore polufinale.

Begović je standardan u Premier ligi i svakako prvi izbor Hughesu, koji je kazao da će kasno u srijedu donijeti konačnu odluku o tome ko će na gol. Osim toga, upitno je hoće li zaigrati Jon Walters umjesto Marka Arnautovića ili Oussame Assaidija. 

"Bit će nekih promjena u igračkom kadru, ali neće biti prevelikih. Volim kup trofeje. Znam neke menadžere koji žele da ispadni iz ovakvih natjecanja i fokusiraju se na ligu, i razumijem ih u određenoj mjeri, pogotovo u Premier ligi. No, uvijek sam osjećao da će dobar rad u Kupu dobro doći. Došli smo do četvrtfinala i ne vidim razlog zašto se ne bi nadali trofeju", rekao je Hughes. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.