Hugo Sanchez preuzeo Almeriu

Povratak u Španiju

Hugo Sanchez preuzeo Almeriu

Adnan Beganović

Hugo Sanchez, nekada slavni fudbaler španskog Reala, vratio se u Španiju, ali ovaj put u ulozi trenera.

Nakon katastrofalni rezultata uprava španskog prvoligaša Almerie, zahvalila se Arconadi i na mjesto prvog trenera dovela Hugu Sancheza.

Proslavljeni Meksikanac se tako vratio u Španiju gdje je kao fudbaler Reala ostavio neizbrisiv trag. Naime, Sanchez je u sezoni 1989./90. postigao u dresu Reala 38 golova u sezoni, što i danas predstavlja rekord prvenstva.

Trenerska karijera Sancheza nije impresivna, započeo je u meksičkim klubovima UNAM i Necaxo, da bi onda preuzeo reprezentaciju Meksika. U vrijeme njegove vladavine, Meksiko je zapao u veliku krizu pa je prošlo ljeto Sanchez smjenjen, a na mjesto seletora Meksika doveden je Sven Goran Eriksson.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije