Hujić: Ekipa Mehmeda Janjoša zaslužuje svaki vid podrške

Direktor bordo kluba za službenu stranicu

Hujić: Ekipa Mehmeda Janjoša zaslužuje svaki vid podrške

Na posljednjoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo potvrđen je prethodno imenovani Odbor direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, na čijem čelu je Alen Hujić.

Hujić je za službenicu stranicu tima sa Koševa govorio o trenutnom stanju u FK Sarajevo i planovima kluba za budućnost.

Hujić: “Stanje u klubu je zadovoljavajuće i klupska administracija radi dobro svoj posao, kako bi obezbijedili i organizovali sve potrebno za uspješan završetak tekuće takmičarske sezone. Riječ je o jednoj mladoj ekipi, koja naporno radi svaki dan za dobrobit našeg kluba. Također, veseli nas što na sportskom planu ide sve kako treba, te da je klub na pragu da obezbijedi plasman u evropsko takmičenje, što je osnovni, takmičarski cilj u ovoj sezoni.”, kazao je Hujić, dodavši:

Hujić: “Vodimo sportsku bitku na dva fronta, kako u prvenstvu, tako i u kupu. Iskoristit ćemo svaku priliku koja nam se bude ukazala kako bi ostvarili što bolji rezultat. Sve strukture kluba su na raspolaganju prvom timu i stručnom štabu i uz zajednišku podršku i potpuru vjerujem da ova sezona može biti jako uspješna za nas.”

Ekipu Sarajeva u narednom periodu očekuje izuzetno gust raspored, a Hujić vjeruje da Sarajevo može ostvariti uspješne rezultate uz zajedništvo Bordo porodice.

Hujić: “Svaki pojedinac, bio navijač, član ili uposlenik kluba može doprinijeti da naša ekipa ostvari što bolje rezultate. Veliko zajedništvo vlada u klubu i to želimo prenijeti na tribine.  Ekipa Mehmeda Janjoša zaslužuje svaki oblik podrške i pozivam navijače da budu na utakmicama, na stadionu, da podrže naše fudbalere i da zajedno ostvarimo odlične rezultate i napravimo velike stvari za klub. U nedjelju dočekujemo Zrinjski, uz dobro ispunjeno Koševo možemo do željenog rezultata.”

Pored planova u sportskom dijelu, Fudbalski klub Sarajevo započeo je i niz bitnih projekata, koje klub želi realizovati uz podršku lokalne zajednice.

Hujić: “Veliki dio naših aktivnosti je usmjeren ka unaprijeđenju našeg doma, Trening centra u Butmiru, gdje smo pripremili niz projekata, koje želimo realizovati sa predstavnicima vlasti i lokalne zajednice. Prva faza izgradnje Trening centra je uspješno okončana. Dobili smo jako dobre uslove za rad svih naših selekcija i nadam se da ćemo uz podršku nastaviti sa razvojem klupske infrastrukture.”

U narednom periodu, bordo klub će realizirati i zajednički projekat sa Ministarstvom Kulture i Sporta Kantona Sarajevo.

Hujić: “Želimo dodatno raditi na promociji grada Sarajeva i sporta uopće. Cilj zajedničkog projekta jeste popularizacija sporta, našeg glavnog rada i sportskih klubova,  koje će vlada Kantona podržati na putu do evropskih utakmica.”

Pitanje stadiona je uvijek aktuleno za FK Sarajevo.

Hujić: “Fudbalski klub Sarajevo je vezan za Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” Koševo, stadion, koji nosi naziv po najvećoj legendi kluba. Učestvovali smo na par sastanaka i spremni smo i intenzivnije uči u bilo kakve razgovore kada je u pitanju stadion. Naša želja je da budemo aktivan učesnik u procesu poboljšanja i obnove Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase”, spremni smo pružiti pomoć i očekujemo od Općine i načelnika konkretiziranje svih aktivnosti.”

Hujić je govorio i o načinu funkcionisanja Borda direktora, rukovodstva kluba, koje od pet članova broji tri člana iz Malezije.

Hujić: “U neprestanoj smo komunikaciji kako bi adekvatno izvjestili članove Borda koji dolaze iz Malezije o svim aktivnostima kluba. Nastojimo pronaći najbolji modus za stabilno i samoodrživo funkcionisanje kluba.“

Na kraju razgovora Hujić se zahvalio sponzorima i prijateljima kluba, koji podržavaju rad Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hujić: “Istinsku zahvalnost dugujemo svim prijateljima i sponzorima kluba, koji su uvijek uz nas i podržavaju Fudbalski klub Sarajevo u svojim procesima, projektima i aktivnostima. Podrška čitave Bordo porodice je od presudnog značaja za daljnji razvoj FK Sarajevo”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi