Hukić: Rasterećeni, na Grbavici želimo ostati neporaženi

Trener Zeničana uoči gostovanja Željezničaru

Hukić: Rasterećeni, na Grbavici želimo ostati neporaženi

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon velike pobjede u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega, sutra u okviru nastavka Premijer lige gostuju na Grbavici kod aktuelnog prvaka Željezničara. 

Zeničani će na Grbavicu bez nekoliko standardnih i suspendovanih igrača, ali s nadom da mogu nastaviti pozitivan niz igara i rezultata. Šef stručnog štaba Nizah Hukić vjerovatno je posljednjih dana najomiljenija osoba kod navijača Čelika, trener koji je u 14 utakmica zabilježio samo jedan poraz, uz skidanje skalpa Sarajevu i Širokom Brijegu govori o blistavoj trenerskoj karijeri koja čeka ovog Zeničana. Uoči sutrašnjeg gostovanja u Sarajevu, za SportSport.ba je kazao nešto više o derbiju starih rivala.

"Moram kazati da smo se dosta potrošili protiv Širokog Brijega, ali mogu kazati da na Grbavicu idemo rasterećeni i želimo da nastavimo pozitivan niz iagra i rezultata. Mi u svakoj utakmici težimo nadigravanju i nadam se da će ljubitelji nogometa sutra u Sarajevu uživati u lijepoj i sadržanoj utakmici. Utakmica protiv Željezničara je svakako prilika da i mlađi igrači, te oni koji su imali manju minutažu dobiju priliku, sutra im je lijepa prilika da se nametnu i možda približe prvoj jedanaestorci", kaže popularni "Huka".

Nedostajat će nekoliko povrijeđenih i suspendovanih prvotimaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno je da sutra neće igrati zbog kartona Dedić i Čović, dok je Adilović povrijeđen, Bašiću smo dali slobodno da ode kući i izganja sve papire jer mu je uništeno auto u nedavnim protestima u Zenici. Od ostalih igrača upitan je nastup Salčinovića koji ima problema sa leđima, a sutra bi trebali znati može li konkurisati za utakmicu. Umjesto Adilovića na golu će biti Hinović, koji će braniti i protiv Radnika narednog vikenda, a na Grbavici minutažu će dobiti Duvnjak, a moguće je Alispahić i Kamerunac Ngalame Clovis. Bez obzira na izostanak standardnih igrača pokušat ćemo odigrati kako znamo i ostati neporaženi", kazao je za SportSport.ba Nizah Hukić koji je dolaskom na klupu Čelika preporodio ekipu i polako ali sigurno kroz Kup koraća ka dugo očekivanom plasmanu u Evropu.

Vjerovatni sastav Čelika: Hinović, Mišić, Lakićević, Jusić, Jakupović (Gojković), Bajraktarević, Barać, Salčinović (Grahovac), Simić, Duvnjak i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.