Hulk zaustavljen, ali Zenit svjedno slavio u Krasnodaru

Ognjen Vranješ igrao 90 minuta

Hulk zaustavljen, ali Zenit svjedno slavio u Krasnodaru

Edmir Škorić

Na četiri utakmice 11. kola ruske Premier lige u nedjelju niko od domaćina nije slavio. Zapravo, niko od domaćina nije osvojio bod. Ako ćemo u detalje, niko nije postigao gol...

Još ranije u nedjelju Anži iz Mahačkale s 2:0 slavio je u Moskvi protiv Dinama našeg Zvjezdana Misimovića, dok je nešto kasnije Amkar Perm iznenadio u Kazanju i savladao Rubin s 1:0.

 

U trećoj nedjeljnoj utakmici 11. kola moskovski CSKA s 2:0 bio je bolji od Spartaka u gradskom derbiju, da bi u posljednjem susretu kola Zenit ostvario trijumf u Krasnodaru. 

 

Na Kuban stadionu Krasnodar je bio dostojan protivnik bogatom  gostujućem sastavu iz St. Petersburga. Naime, domaća momčad je bila i bolja većim dijelom utakmice, imala stopostotne šanse preko svojih Brazilaca Wandersona i Joaozinha, ali je Zenit u 69. minuti preko rezerviste Zyryanova došao do vodstva.

 

U 78. minuti Faizulin je bio strijelac za konačnih 0:2 u korist Zenita, za koga je do 83. minute igrao brazilski napadač Hulk, koji se nije danas proslavio.

 

Na drugoj strani bh. reprezentativac Ognjen Vranješ nastupio je svih 90 minuta na poziciji desnog beka. Svoj posao korektno je odrađivao.

 

Ruska Premier liga, 11. kolo:

Krasnodar - Zenit 0:2 (Zyryanov 69, Faizulin 78)

Dinamo - Anži 0:2 

Rubin - Amkar 0:1 

Spartak - CSKA 0:2

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.