Hull City bez Bullarda do januara

Hull City bez Bullarda do januara

Edmir Škorić

Poraz od Aston Ville (3:0) povukao je treneru Hull Cityja još jednu nevolju. Naime, njihov veznjak Jimmy Bullard (31) osam će sedmica izbivati sa terena zbog povrede.

James Jimmy Bullard će osam sedmica biti van terena i njegov povratak očekuje se tokom januara. Ovaj iskusni igrač Hulla ranije je pretrpio znatno težu povredu, koja ga je od terena udaljila na punih osam mjeseci.

"Bio je to grozan dan za mene, ovdje u hitnoj sam ga čekao kao neki čovjek koji čeka ženu dok se porađa", kazao je trener Hull Cityja Phil Brown, te dodao.

"Ali, sada sam jako nadobudan jer će se Jimmy vratiti na teren prije nego li se završi prelazni rok. Nadam se da ćemo ga imati potpuno spremnog u drugom dijelu sezone."

Jimmy Bullard jedan je od glavnih igrača Hulla, a u decembru je proglašen najboljim igračem Premiershipa.

Hull City se trenutno nalazi u zoni ispadanja (18.) sa 13 osvojenih bodova, a narednu utakmicu dočekuju Blackburn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti