Humberto Suazo novo pojačanje Zaragoze

Posudba iz Meksika

Humberto Suazo novo pojačanje Zaragoze

Edmir Škorić

Čileanac Humberto Suazo potpisao je šestomjesečnu posudbu za Real Zaragozu, s mogućnosti poptune kupovine na kraju sezone.

Humberta Suaza (28) meksički Monterray posudio je na šest mjeseci Real Zaragozi, uz mogućnost da španski klub na kraju sezone kupi Čileanca.

Suazo je u posljednjih mjesec dana bio želja mnogih evropskih klubova, ali su na kraju najkonkretniji bili čelnici Zaragoze. Radi se o vrsnom strijelcu koji je svojim golovima prošle sezone nosio igru meksičkog Monterreya, za kojeg je nastupao od 2007. godine.

Real Zaragoza trenutno je druga momčad Primere, naravno sa dna, sa svega 18 postignutih golova u 17 prvenstvenih utakmica i sigurno da se od 28-godišnjeg Čileanca očekuje da popravi taj skor.

"Znam da Zaragoza nije loša koliko to izgleda na tabeli. Pokušat ćemo napredovati nekoliko pozicija a ja ću pokušati postići što više golova", istakao je Suazo za El Periodico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.