Hummels donio remi Borussiji u Donetsku

Bez pobjednika u Donetsku

Hummels donio remi Borussiji u Donetsku

Midhat Šljivak

Fudbaleri Shakhtara iz Donetska dočekali su večeras na svojoj Donbas Areni ekipu Borussije iz Dortmunda  u susretu osmine finala Lige prvaka, a na kraju pobjednika nije bilo 2:2.

Početak utakmice u Donetsku nije nagovještavao efikasnu utakmicu, a prvi ozbiljniji šut imala je ekipa iz Dortmunda. Nakon ubacivanja Reusa iz kornera, Matts Hummel sa svega nekoliko metara pogađa prečku gola Pyatova.

Reus je pokušao dvije minute kasnije, a Pyatov je sigurno odbranio, da bi u 31. minuti susrta prvi pokušaj Shakhtara završio iza leđa Weidenfellera. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna je fantastično izveo slobodan udarac, te je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo deset minuta. Robert Lewandowski je iskoristio lošu reakciju odbrane Shakhtara, te je matirao Pyatova za poravnanje rezultata na 1:1.

Veliku priliku da dovede svoj tim u novo vodstvo imao je Brazilac iz Shakhtara Alex Teixeira. Šutirao je sa dva metra u prazan gol, ali je mrežu tima iz Dortmunda spasio Schmelzer, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

U nastavku ništa se zanimljivo nije događalo sve do 68. minute susreta. Dugu loptu iz odbrambene linije na fantastičan način je iskoristio Douglas Costa, koji je pogodio za 2:1 šest minuta po ulasku u igru.

Pet minuta kasnije velika prilika za Dortmund. Lewandowski je šutirao iz dobre situacije, ali je njegov udarac otišao pored gola Shakhtara. Dortmund je krenuo po izjednačenje u ovom susretu, a do njega su došli u 87. minuti. Schmelzer je centrirao, a mrežu Pyatova je pogodio Hummels za konačan rezultat susreta od 2:2.



 


SH2-2BD by Samuyamismo
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.