VAR će izluditi Argentince: Sinoć su igrači Huracana dobili slom živaca zbog odluke
Foto - Screenshot

Prava ludnica

VAR će izluditi Argentince: Sinoć su igrači Huracana dobili slom živaca zbog odluke

M. Šljivak
Teme:

Fudbalsko prvenstvo Argentine od ove sezone dobilo je VAR tehnologiju i već s njom vlada prava ludnica među trenerima i igračima.

Argentinsku liga poznata je po tome da je veoma žestoka. Protivnici se ne štede, dosta je kartona, pa će uvođenje VAR-a mnogim i zasmetati jer su navikli žestokim startovima rješavati protivnike.

Sudije će također biti pod velikim izazovima, a dokaz tome je sinoćnji meč 9. kola između Huracana i Barracas Centrala u kojem su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Domaći tim je zabio gol za 2:1 u 88. minuti. Pogodio je Coccaro i nastala je velika radost među igračima i navijačima ovog tima. Međutim, kratko je trajala.

Sudiji je iz VAR sobe stigla obavijest da bi trebao pogledati sam začetak akcije. Pregledajući snimak uočio je kako je golman Huracana u začetku akcije s loptom izašao van svog kaznenog prostora i zbog toga je odlučio poništiti gol domaćina.

Umjesto slavlja domaćih uslijedilo je slavlje gostiju. Dodijeljen je slobodan udarac za Barracas iz kojeg Tapia pogađa u četvrtoj minuti nadoknade za trijumf gostiju.

Nije Huracan u dugoj nadoknadi uspio da zabije gol za izjednačenje i na kraju Barracas odlazi kući s tri boda u džepu.

Nema dileme da nas u Argentini očekuje još dosta ovakvih odluka i vidjet ćemo koliko će igrači i navijači imati živaca za sve.

Top Komentari

K79
kakav cirkus pa golmani to stalno rade i to se tolerise a što je najgore nije čovjek ni izašao sa loptom van 16m hahahaha ko argentinci u nekim stvarima su slični sa nama hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi