Hurem: Ovo su zlatna tri boda za naš tim

Bh. igračice bolje od Izraela

Hurem: Ovo su zlatna tri boda za naš tim

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Ženska bh. reprezentacija danas je u Zenici pobijedila Izrael sa 1:0 u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U dosta izjednačenoj i teškoj utakmici naše izabranice uspjele su doći do tri boda. Odlučujući trenutak utakmice desio se u 64. minuti kada je Milena Nikolić postigla jedini gol na današnjoj utakmici.

Nakon meča selektorica našeg tima Samira Hurem priznala je da je veoma sretna s ovom pobjedom.

"Presretna sam. Čestitam igračicama. Rekla sam da će ovo biti težak meč i da je Izrael nezgodan protivnik. Ekipa je mlada i ovo su tri boda koja nam zlata vrijede. Ono što je jako bitno da smo dobro pripremili meč uz pomoć skauta muške reprezentacije. Utakmica je bila teška, ali 1:0 je veliki rezultat", rekla je Hurem i dodala.

"Sada je na nama da što bolje odmorimo ekipu jer za pet dana igramo protiv Malte. Idemo na tri boda i vjerujem u svoj tim. Ovo nam je dodatna motivacija za ove mlade igračice koje su danas odlično odigrale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi