Hurem: Želimo da radimo na stvaranju novog tima

Reprezentacije se okupila pred Poljsku

Hurem: Želimo da radimo na stvaranju novog tima

S. Mlaćo

A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počele pripreme za prijateljski meč sa Poljskom.

Naše najbolje fudbalerke su već odradile dva treninga.

Selektorka Samira Hurem o predstojećem susretu kaže:

„Svaka utakmica je dobar test za nas jer u naredne četiri godine želimo da radimo na stvaranju novog tima koji će da pravi dobre rezultate. S tim u vezi utakmica sa Poljskom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i koliko mlađe igračice mogu da odgovore zahtjevima u „A“ selekciji.“

Hurem je još dodala:

„Nažalost nismo mogli da računamo na sve igračice jer su od iskusnijih povrijeđene Milena Nikolić i Lidija Kuliš. Od mlađih potencijalnih reprezentativki nisu spremne Ena Taslidža, Andrea Gavrić i Lara Ganić, one takođe imaju probleme sa povredama. Uz pomoć starijih igračica mlađe imaju priliku da stasaju. Nismo opterećeni rezultatom u predstojećem susretu. Poljska je kvalitetan protivnik i ovaj meč će nam koristiti za ono što želimo da izgradimo u budućnosti.“

Reprezentativke će u Zenici odraditi još dva treninga, 9. i 10. novembra u 10:30 sati. Meč Poljska-BiH na programu je 13. 11. u 17:00 sati u Kluczborku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi