Trener bordo tima

Hurtić: Volim Sarajevo, biti trener je i čast i obaveza

Fudbalski klub Sarajevo će u posljednjem, 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati Olimpic.

Sarajevo je u prošlom kolu doživjelo jedan od najtežih poraza u posljednjih nekoliko godina, jer je u Tuzli poraženo sa 4:0 od Slobode.

"Analizirali smo utakmicu sa Slobodom i radi se o jednoj nevjerovatnoj utakmici, našoj najslabijoj otkako vodim tim. U najvažnijoj utakmici sezone u kojoj smo mogli obezbijediti Evropu, mi smo odigrali najslabije. Griješili smo svi, pa i ja. Izgledali smo loše u Tuzli i preuzimam na sebe odgovornost za taj poraz, ali to ne znači da nisu griješili i igrači. Vrijeme ne možemo vratiti, situacija je takva kakva jeste. Imamo još uvijek šansi za Evropu i želimo doći do pobjede nad Olimpicom. Ne ovisimo o sebi jer moramo čekati rezultate utakmica iz Širokog Brijega, kao i iz Bijeljine u finalu Kupa", rekao je Almir Hurtić. 

Mali gradski derbi će biti od velike važnosti za oba tima, obzirom da i jedna i druga ekipa imaju ogroman motiv. Olimpic bi sa pobjedom na Koševu ostao u ligi, dok bi Sarajevo sigurno završilo sezonu na četvrtom mjestu i čekalo ishod finala Kupa BiH, koji bi odlučivao o njihovom plasmanu u Evropu.

"Sve ekipe koje igraju protiv nas su izuzetno motivisane, posebno na Koševu. I Olimpic i mi imamo rezultatski imperativ. Njima je ova utakmica posljednja šansa, ali mi se time ne opterećujemo. Imamo svoje ciljeve i želimo se odužiti navijačima pobjedom, koliko je to moguće. Promjene u timu? Bit će ih".

Almir Hurtić će i naredne sezone sa klupe predvoditi bordo tim, što smatra velikom čašću.

"Povjerenje Upravnog odbora mi mnogo znači i zahvaljujem se klubu i Vicentu Tanu. Svi su oni u meni prepoznali čovjeka koji je sposoban voditi ovaj klub. Izuzetno sam vezan za Sarajevo, volim ovaj klub i ovo je velika čast za mene. S druge strane, voditi Sarajevo je velika obaveza, ali ja se obaveza ne bojim", istakao je trener FK Sarajevo.

Predstavnicima medija se u ime igrača obratio mladi Elvedin Herić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

"Uz maksimalno zalaganje mislim da ćemo doći do Evrope i tamo pokazati ono što znamo. Naravno, treba nam i mnogo sreće sa ostalim rezultatima. Pobjedom nad Olimpicom želimo završiti sezonu na najbolji način. Ekipa Olimpica će sigurno doći motivisana. Njima ova utakmica mnogo znači, ali mi smo domaćin i više ćemo se pitati. Ako pokažemo pravo lice, rezultat neće izostati. Tamo ima dosta i naših igrača na posudbi koji će imati poseban motiv. Ipak, mislim da im nećemo previše toga dozvoliti".

Utakmica Sarajeva i Olimpica igra se u nedjelju s početkom u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović - Hase.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi