Huseinbašić u Bratstvu iz Gračanice

Huseinbašić u Bratstvu iz Gračanice

Edmir Škorić

Bivši nogometaš gračačke Zvijezde i mioničke Bosne, Nermin Huseinbašić, karijeru nastavlja u Bratstvu, prvoligašu iz Gračanice.

Huseinbašić je godinama, sa poprilično dosta uspjeha, nosio dres Zvijezde, gdje je bio i miljenik navijača zbog svoje odanosti crveno-bijelom dresu. Ipak, prošle sezone došlo je vrijeme za rastanak, pa je ovaj svestrani vezni igrač prešao u redove drugoligaša Bosne iz Mionice, za koju je u 12 utakmica postigao 14 golova. Njegova nova destinacija je Gračanica.

"Već duži period je postojao kontakt i jednostavno poziv nisam mogao odbiti. Gospodin Helić bio je korektan i konkretan te smo se brzo dogovorili.Trenere u klubu i ekipu relativno poznajem te mogu reći da sam prezadovoljan prijemom i situacijom u klubu", rekao je Huseinbašić za naš portal, dodavši:

"Bratstvo i Gračanica, kao i ljudi u klubu, i moje kolege igrači jednostavno zaslužuju i više od Prve lige FBiH. Volim dobru atmosferu i ambiciozne sredine, i sam sam takav te se nadam dobrim rezultatima. Što se mene tiče želim se dobro pripremiti i ako Bog da me povrede zaobiđu. Došao sam na pravo mjesto, a moje ambicije podudaraju se sa ambicijama kluba. To je Premijer liga BiH".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.