Husejinović: Garantujem, navijači su nas nosili do pobjede

Junak pobjede Sarajeva za SportSport.ba

Husejinović: Garantujem, navijači su nas nosili do pobjede

Said Husejinović je sinoć bio igrač utakmice u velikoj pobjedi Sarajeva nad bugarskom ekipom Levskog.

Sa dva gola u mreži bugarske ekipe, Husejinović je potvrdio klasu, ali i prolazak Sarajeva u treće pretkolo Evropske lige.

"Da budem iskren, naravno da sam očekivao da ćemo proći, ali nisam očekivao da ćemo onako nadigrati Levski i sa tri gola ih izbaciti. Mislim da, kada se gledaju obje utakmice, zasluženo prolazimo dalje. Potvrdili smo da smo jača i bolja ekipa od njih", kaže Husejinović za SportSport.ba.

Sjajni vezista Sarajeva posebno ističe fenomenalnu podršku koju su on i njegovi saigrači sinoć imali sa tribina stadiona Koševo.

"Da, posebno bih istakao nevjerovatnu podršku naših navijača. Ono od sinoć se rijetko viđa. Garantujem vam, da smo igrali pred praznim tribinama ne bi odigrali ni blizu onako kao sinoć. Naši navijači su nas doslovno nosili svih 90 minuta, pogotovo kad smo primili gol. Dali su nam snagu".

Odlične igre u dresu Sarajeva, Husejinovića su ponovo približile reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Meni bi bila čast da se vratim u reprezentaciju. Bio sam pozivan kada je selektor bio Miroslav Blažević i niko ne bi bio sretniji od mene da se vratim da predstavljam svoju domovinu", dodao je Husejinović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.