Video: Jasmin Duvnjaković

Predsjednik Slobode se oprostio s igračima

Husić: Azmir i Husref su prošlost, Sloboda je budućnost

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda morat će nastaviti da živi bez Azmira Husića, iako je ovaj čovjek puno toga dao posljednjih godina premijerligašu s Tušnja.

Husić je danas došao na Tušanj da se pozdravi s igračima, a u opširnom razgovoru otkrio je mnoge stvari novinarima. 

"Došao sam tu da se pozdravim s igračima. Od danas, kada sam predao papire, nisam više predsjednik FK Sloboda. Razgovarao sam sada s igračima, svi su svjesni kroz šta smo sve prolazili zajedno. Zahvalio bih se svima koji su dolazili na tribinu i bodrili Slobodu. Hvala i onima koji su nekad upalili TV da gledaju Slobodu, a nisu mogli da kupe ulaznicu. Rekao sam da je Sloboda bila orušina kada sam je zatekao. Uspio sam malo zamaskirati, uraditi fasadu, ali iznutra je to orušina. Može se to sanirati ako se krene jedno po jedno. Ljudi nisu imali sluha, oni koji su trebali da prepoznaju. Da su me samo malo podržali, danas bih i dalje bio predsjednik Slobode. Nije da se dičim, ali moja ulaganja u Slobodu bili su dva miliona i 980 hiljada KM. Dogovor je bio da ćemo zajedno ići naprijed u ovaj projekat, ali nismo ni blizu toga. Želio sam Slobodu bez ijedne marke duga u 2019. godini i sa najmanje jednom titulom. Imao sam želju mnogo toga da sprovedem. Obećanja nisu ispoštovana. Vukao sam do zadnje linije, a u nedjelju je prelivena čaša", rekao je Husić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Malo samo da su nam dali potpore, malo čekanja, da možemo da prodišemo jer svi vide da u Slobodi nešto malo funkcioniše. Još uvijek funkcionišemo na infuziji, još nam nije stigao novac (210.000 eura od UEFA-e, op.a). Husref Musemić je već prošlost, a on je ovdje napravio dobre rezultate. Jedno je sigurno, Musemić i Husić su prošlost, ali Sloboda je budućnost i mi moramo da se brinemo o ovom klubu. Sloboda je imala puno predsjednika i trenera i prije nas, a i poslije nas će biti. Sloboda će uvijek ostati Sloboda i zahvalio bih se Udruženju građana koji su sve uradili da ovo funkcioniše. Hvala svakome ko je gledao Slobodu i na stadionu, a i na TV-u. Ne trebamo gledati ovo kraj, kao katastrofu, trebamo da se okrenemo budućnosti, a to je Sloboda".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi