Husić: Dovest ćemo šest do devet novih igrača

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Husić: Dovest ćemo šest do devet novih igrača

Ekipa Slobode će uskoro započeti pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu, kao i za predstojeću sezonu u Premijer ligi u kojoj će tuzlanski tim imati visoke ambicije.

Ljetna pauza je tek počela, a u Tuzli već vrijedno rade na osvježavanju igračkog kadra. Dokaz tome su neka nova imena koja su dogovorila dolazak u Slobodu, a da će u narednom periodu biti još pojačanja istakao je u razgovoru za SportSport.ba predsjednik kluba Azmir Husić.

"Zadržali smo 90% igračkog kadra iz prošle sezone. Neki igrači su nas napustili, ali ovog ljeta ćemo dovesti šest do devet novih igrača. Primarni cilj nam je da pojačamo konkurenciji u timu i 'proširimo' klupu", rekao je Husić, koji ipak nije želio govoriti konkretno o potencijalnim pojačanjima:

"U kontaktu smo sa nekoliko igrača, kako domaćih tako i stranih. Imamo visoke planove i ciljamo na neka velika pojačanja. Problem nam predstavlja to što mnogi od njih čekaju poziv iz inostranstva, a nikako da shvate da je i BiH zanimljiva. Naši igrači odlaze u inostranstvo, ne uspiju pa se vraćaju nazad za šest mjeseci...".

Azmir Husić se ukratko osvrnuo i na neke transfer špekulacije koje se mogu pročitati u pojedinim medijima i na internetu.

"Svašta se priča i mnoge fudbalere povezuju s nama. Neki od njih su poznati i ja bih volio da takvi zaigraju za Slobodu. Ipak, nismo mi neozbiljan klub pa da preko noći završavamo tako bitne stvari. Igrač u Slobodu ne može doći a da se ne konsultujemo svi u klubu, od mene kao predsjednika, preko Musemića, Vugdalića i ostalih. Dosta je tu špekulacija, za neke igrače s kojim nas dovode u kontekst nismo nikada ni čuli".

Sloboda će od naredne sezone u svom igračkom kadru vjerovatno imati i dva fudbalera iz Afrike.

"Nigerijac Daniel Uchechi je već stigao, dok Hiram-Laud Anderson iz Senegala stiže u 17 sati. Sutra će početi raditi po našem programu i boraviti na takozvanom probnom radu. U srijedu će biti odigrana jedna test utakmica u kojoj ćemo ih pratiti. Ako se ispostavi da imaju kvalitet i da bi nam mogli biti od koristi, potpisat ćemo ugovore s njima", rekao je Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sloboda je dogovorila dolazak Darija Tomića iz Istre, Filipa Erića iz Drine te Vladimira Grahovca iz Čelika.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi