Husić: Gledao sam Želju protiv Ferencvaroša i oduševio se

Potpisao na tri godine

Husić: Gledao sam Želju protiv Ferencvaroša i oduševio se

Edmir Škorić

Kalesijac Senad Husić novo je pojačanje Fudbalskog kluba Željezničar.

Husić je odlučio da potpiše trogodišnji ugovor s Plavima, te će biti u kombinacijama za utakmice u narednoj sezoni. Bivši mladi bh. reprezentativac pojačat će konkurenciju na poziciji lijevog beka.

"Potpisao sam na tri godine i drago mi je što ću biti dio sjajne ekipe kao što je Željezničar. U petak ću doći u Sarajevo da gledam utakmicu protiv Zrinjskog. Nadam se pobjedi svog novog kluba i dobroj atmosferi", rekao je Husić za SportSport.ba, koji se povezivao ranije i sa Slobodom, ali tvrdi:

"Jedini bh. klub u kojem bih igrao je Željezničar. O Želji se sve zna, a i Manijacima. Bio sam oduševljen kada su igrali protiv Ferencvaroša u Mađarskoj, išao sam na tu utakmicu".

Kaže da mu neće biti teško da se adapitra na novu sredinu..

"Bit će mi lako. Poznajem većinu igrača, s nekima sam igrao u mladoj reprezentaciji. Jedva čekam da im se pridružim. Uvjeren sam da ćemo imati dobar odnos".

Bojiš li se konkurencije?

"Klub kao što je Željezničar mora da ima jaku konkurenciju, ali ja nemam čega da se plašim. Ne bih dolazio u Želju da mislim kako neću igrati. Dat ću sve od sebe i šta bude".

Poruka za navijače?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrhunski navijači, tu se nema šta dodati. Ginut ću u Željinom dresu za svaku loptu", istakao je na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi