Husnija Arapović novi trener Viteza?
Arapović (desno) preuzima Vitez?

Nakon odlaska Ante Miše

Husnija Arapović novi trener Viteza?

D. Kurbegović

Danas je rukovodstvo Viteza obavilo razgovore s trenerom Ante Miše o eventualnom produženju saradnje i za narednu godinu, kako situacija u klubu nije kao iz prošle sezone, tako je i rukovodstvo kluba treneru iz Splita ponudilo nove uslove, koji su znatno manji u odnosu na prošlosezonske.

Na to trener iz Hrvatske nije htio pristati i prijateljskim razlazom Ante Miše je postao bivši trener Viteza.

Uprava kluba nije dugo čekala da pronađe novog trenera, a izbor je pao na iskusnog stručnjaka Husniju Arapovića.

Ovaj 70-godišnji Zeničanin će na klupu Viteza sjesti i zvanično, nakon što je ovaj klub na početku prošle sezone zbog neposjedovanja Profi licence tadašnjeg trenera Valentina Plavčića bio prinuđen da koristi "usluge" Arapovića budući da isti posjeduje Profi licencu.

Zanimljivo je da će prvi pomoćnik Arapoviću u sljedećoj sezoni biti upravo Valentin Plavčić, trener juniora ovoga kluba, koji je Vitez od trećeg ranga takmičenja doveo u Premijer ligu, ali zbog serije loših rezultata u prošloj sezoni otišao je sa klupe seniorske ekipe i posvetio se radu u omladinskim kategorijama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Husnija Arapović sigurno je najstariji trener u Premijer ligi, za sebe je uvijek govorio dok god može da hoda da će se baviti trenerskim pozivom. U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri sjedio je na klupi brojnih klubova poput: Čelika, Sarajeva, Veleža, Rudara iz Kaknja, Budućnosti iz Banovića, Travnika, Schaffhausena.

Vitez u narednoj sezoni vjerovatno očekuje grčevita borba za opstanak budući da su odlazak iz kluba uslijed nešto lošije financijske situacije najavili najbolji igrači u prošloj sezoni poput: Smrike, Dedića, Šišića i Brankovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.