Husnija Arapović novi trener Viteza

Poznato ime novog trenera

Husnija Arapović novi trener Viteza

Nogometni klub Vitez su u prvoj sezoni u najelitnijem takmičenju bh. nogometa vodila dva trenera, Valentin Plavčić u prvoj, te Ante Miše u drugoj polusezoni. Miše je odradio veliki posao sa Vitezom, preporodio ekipu i osigurao opstanak u ligi nekoliko kola prije kraja.

Nakon završene sezone bilo je izvjesno da će hrvatski stručnjak napustiti kormilo NK Vitez. Iako smo dugo vremena dobijali informacije da ništa nije zvanično, danas je napokon potvrđena informacija da se uprava NK Vitez i već sada bivši trener Ante Miše nisu uspjeli dogovoriti oko daljne suradnje. Mjesto šefa stručnog štaba NK Vitez će preuzeti iskusni bh. stručnjak Husnija Arapović.

"Veoma brzo smo uspjeli pronaći zamjenu za Antu Mišu, a kao idealno rješenje smo pronašli iskusnog bh. stručnjaka Husniju Arapovića. Pomoćnici će mu biti Petrović Veseljko i Perković Robert" izjavio je za SportSport predsjednik NK Vitez Slaven Garić.

Arapović je u svojoj trenerskoj karijerio vodio Čelik, Sarajevo, Velež, Rudar iz Kaknja, Budućnost iz Banovića i NK Travnik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.