Musemić se danas pojavio na treningu

Sve je pod znakom pitanja za novu sezonu

Musemić se danas pojavio na treningu

S. Mlaćo

Husref Musemić se danas pojavio na treningu FK Igman Konjic.

Musemić se povezuje sa FK Sarajevo, a proteklih dana nije se pojavio na treningu kluba iz Konjica.

Priznao je da je obavio razgovore sa prvim čovjekom FK Sarajevo Ismirom Mirvićem, ali odluka nije donesena.

Musemić je danas stigao na trening svog tima, ali nije govorio o svom statusu.

Ekipa je odradila trening, ali neće igrati prvo kolo jer je meč sa FK Željezničar odgođen.

Ukoliko Mirvić i Musemić ne budu pružili ruku, u igri je kako nezvanično saznajemo hrvatski stručnjak Dragan Tadić.

Oglasi

Tadić je trenutno zaposlen u Saudijskoj Arabiji, tačnije u drugoligašu Al Bukariya, a prethodno je radio u Rijeci, te Hrvatskom Dragovoljcu.

Navodno, Tadić je zainteresiran za klupu tima sa Koševa, ali sve će naravno prvo zavisiti od pregovora Ismira Mirvića i Husrefa Musemića. Mirvić nema previše vremena za odabir, ali svjestan je da ne smije napraviti pogrešan potez.

Kako je SportSport.ba ranije i najavio, sa FK Sarajevo se povezuje i Željko Kopić, hrvatski stručnjak koji je radio između ostalih i u Hajduku te Dinamu.

Upravo ta činjenica govori i koliko ga cijene u fudbalskim krugovima našeg komšiluka, a bez angažmana je od decembra 2022. godine kada se rastao s bugarskim Botevom iz Plovdiva.

Prije nego je preuzeo Dinamo, bio je direktor Akademije zagrebačkog kluba koja je jedna od najcjenjenijih u Evropi, tako da bi i u tom segmentu u slučaju dolaska, bio od velike koristi Sarajevu.

Trenersku karijeru počeo je 2011. godine u NK Lučko, a vodio je još Cibaliju, Zagreb, Slaven Belupo, Hajduk, Pafos i Dinamo Zagreb.

Najduže se zadržao u Koprivnici, gdje je Slaven Belupo vodio na 96 utakmica, a prosječno je najviše poena po meču osvajao s Dinamom, 2,16.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, nakon ispadanja iz Evrope, Sarajevo je ostalo bez šefa struke jer se raskinuta saradnja sa Mirzom Varešanovićem, a nakon toga je ostavku podnijela i direktorica Ajla Alimanović.

Time je ispunjen zahtjev Hordi Zla, najverniji navijača FK Sarajevo, koji će u nedjelju prekinuti bojkot domaćih utakmica i vratiti se na Koševo u meču protiv Sloge.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi