Trener FK Sarajevo

Husref Musemić: Ova pobjeda može biti presudan korak

Midhat Šljivak

Sarajevo je večeras na Pecari razbilo ekipu Širokog sa 0:3 i tako je u posljednji dio prvenstva ušlo sa velikih 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Zrinjski.

Trener gostiju Husref Musemić nije zadovoljan prvim poluvremenom ovog susreta, ali svakako da je pobjedom itekako zadovoljan.

"Prvim poluvremenom nisam nimalo zadovoljan. Djelovali smo konfuzno i nervozno, ali kada smo postigli gol postali smo mirniji i počeli smo da igramo. Već posle drugog gola pitanje je pobjednika riješeno", rekao je Musemić, te je dodao:

"Na našu sreću Široki nije iskoristio svoje šanse u prvom poluvremenu. Mogao nas ja kazniti, ali srećom nije. Prekinuli smo tradiciju koja tako dugo traje. Jako bitni bodovi za nas u našem cilju - da budemo prvi. Ima još da se igra, 33 boda su u igri", rekao je trener Sarajeva.

Može li ovo biti presudni korak u borbi za titulu?

"Može da bude presudni korak. Mi ćemo se ponašati ovako sve dok teorije postoje, a kada više ne bude teorija, znaćemo da smo prvi", rekao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tribinama je bio i novi većinski vlasnik upravljačkih struktura FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam. Na pitanje koliko je to utjecalo na igrače, Musemić je odgovorio.

"Čuo sam da je bio. Vjerovatno je to igračima bio neki motiv, ali ne vjerujem da je to bilo presudino".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
JEBEMMMMM TEEE LIŠTICOOOOO !!!!!!
4 0
VelaHavle
To sefeeee.... kad svinjski bude gostovao na Kosevu, ili cak sad u srijedu, pljuni u facu onog ustasu sliskovica dupelisca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi