Husrefova mašina melje redom: Čelik deklasiran na Koševu

Sarajevo lagano do tri boda

Husrefova mašina melje redom: Čelik deklasiran na Koševu

Midhat Šljivak

Sarajevo je u 13. kolu Premijer lige BiH ugostilo Čelik i na kraju su deklasirali goste iz Zenice rezultatom 5:0.

Bordo tim se nalazi u odličnoj formi. Izabranici Husrefa Musemića melju sve pred sobom, a večeras je na Koševu "stradala" ekipa Čelika.

Gosti su hrabro i otvoreno ušli u meč. Imali su dva šuta na golu u početnim minutama, ali su u 10. minuti primili gol. Jurković je srušio Mihojevića, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Precizan izvođač je Velkoski za prednost od 1:0.

Nastavilo je Sarajevo sa napadima na gol Čelika i do kraja prvog dijela su do vrha napunili mrežu gostiju iz Zenice. U 23. minuti vodstvo na 2:0 je povećao Perica Ivetić nakon čega se igra malo umirila.

Ipak, u posljednjih pet minuta prvog dijela još dva pogotka u mreži Čelika. Prvo je u 40. minuti Amar Rahmanović prekrasnim golom povisio rezultat na 3:0, da bi u posljednjoj minuti prvog dijela Mersudin Ahmetović na asistenciju Kuzmanovića pogodio za 4:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Bordo ekipa stiže i do petog gola. Lijepu akciju završava Lelić za pravu katastrofu Čelika (5:0).

Isti igrač je u 52. minuti dobrim šutem ponovo ugrozio Karajbića koji brani njegov udarac, a u 61. minuti je i Nedim Hadžić u velikoj šansi, ali je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Potom se meč umirio. Sarajevo je bez većih problema sačuvalo prednost i na kraju su stili do najuvjerljivije pobjede ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 13. kolo:

Sarajevo - Čelik 5:0 (Velkoski 10'p, Ivetić 23', Rahmanović 40', Ahmetović 45', Lelić 47')

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi