Hutchinson nogometaš godine u Kanadi

Novinari i treneri odlučili

Hutchinson nogometaš godine u Kanadi

E. Škorić
Teme:

Atiba Hutchinson proglašen je kanadskim nogometašem godine, dok je za najbolju u ženskoj konkurenciji slavila Christine Sinclair.

Hutchinsonu i Sinclair su ovo priznanje dodijelili kanadski mediji i kanadski treneri. Hutchinson je u ljetnom prelaznom roku iz Kopenhagena prešao u PSV, gdje je pomogao momčadi iz Eindhovena da se plasira u šesnaestinu finala Evropske lige.

"Ovo je sjajno i potpuno zasluženo postignuće za Atibu. Naporno je radio za ono što je postigao. Uvijek odgovori na poziv da predstavlja svoju zemlju i sjajan je ambasador. Želim da nastavi sa dobrim radom i da i dalje uživa u nogometu", kazao je kanadski selektor Stephan Hart.

On je do sada odigrao 50 utakmica za Kanadu i postigao četiri pogotka. Slavio je ispred Dwaynea DeRosaria (Toronto FC). Ujedno mu je ovo prva takva nagrada.

U ženskoj konkurenciji najboljom je proglašena Christine Sinclair. Na ovo priznanje se već navikla, jer je i prethodnih pet godina osvajala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.