Huub Stevens novi trener Vedada Ibiševića

Bičakčić "otpustio" Thomasa Schneidera

Huub Stevens novi trener Vedada Ibiševića

Nakon jučerašnjeg remija sa Eintrachtom iz Braunschweiga (2:2), rukovodstvo Stuttgarta odlučilo je uručiti otkaz trener ekipe u kojoj bh. reprezentativac Vedad Ibišević obnaša ulogu zamjenika kapitena.

Loša forma Švaba, ali i rezultati i igre koje su ispod svih očekivanja rezultirale su drugom trenerskom smjenom na klupi ekipe iz "grada automobila" u ovoj sezoni. Upravo je Thomas Schneider na mjesto trener Stuttgarta naslijedio Brunu Labbadiju koji je ekipu vodio u prvih nekoliko kola, kada je takođe otpušten zbog loših rezultata.

Upravi tima sa Mercedes-Benz Arene nije dugo trebalo da imenuje novog šefa stručnog štaba. Nekadašnji trener Schalkea Huub Stevens već će od danas preuzeti posrnulu ekipu Stuttgarta koja se nalazi na 15. mjestu, a u zadnjih devet susreta osvojila je samo jedan bod i to jučer protiv Braunschweiga.

Gol bh. reprezentativca Ermina Bičakčića u samom finišu utakmice donio je zaslužen bod Lavovima, a Schneideru zaslužen otkaz koji je ruku na srce trebao dobiti i najmanje dva kola ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti