Hyballa smijenjen u Aachenu

Nakon sedam kola bez pobjede

Hyballa smijenjen u Aachenu

Uprava njemačkog drugoligaša Alemannie iz Aachena donijela je očekivanu odluku da se Peter Hyballa razriješi sa pozicije šefa stručnog štaba.

Ista sudbina je zadesila i asistenta Erica van der Luera, a sa ekipom će do imenovanja novog trenera raditi Ralf Ausem koji inače vodi drugi tim žuto-crnih. Menadžer Eric Meier je objavio da je uz slabe rezultate došlo do potpunog pucanja odnosa između igrača i trenera i da je ovaj potez bio jedini moguć.

Alemannia je u prvih sedam kola osvojila samo tri boda odigravši isto toliko mečeva u nizu rezultatom 0:0, a ukupno su postigli jedan jedini gol i ne pamti se takva neefikasnost. Hyballa inače ima 35. godina i Alemanniu je prošle sezone doveo do 10. mjesta na tabeli. Uprava će morati brzo reagirati jer već za vikend u ovako teškoj situaciji u goste dolazi lider Greuther Furth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.