I Ashley Young na meti rasista

Sramotno izdanje bugarskih navijača

I Ashley Young na meti rasista

Edmir Škorić

Bugarski "navijači" pokazali su svoje pravo lice u sinoćnjem porazu od Engleske (0:3). Rastističkih povika s tribina stadiona u Sofiji, nažalost, nije nedostajalo.

Dva gola Rooneyja i jedan Cahilla donijeli su Englezima novu pobjedu i dodatno ih zbližili Poljskoj i Ukrajini. No, pobjedu je donekle zasjenilo divljačko ponašanje domaćih navijača.

Svaki put bi rasistički vrijeđali Ashleya Younga, veznjaka Manchester Uniteda, kada bi ovaj primio loptu. Ogorčen zbog toga je i engleski napadač Wayne Rooney: "Sramota! Krajnje je vrijeme da stanemo na kraj ovakvim stvarima".

Engleski nogometni savez sve je prijavio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (UEFA), koja bi trebala ispitati čitav slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.