I Barack Obama na otvorenju SP-a
"Vjerujem u Afrikance i Južnu Afriku"

Mundijal u Južnoj Africi

I Barack Obama na otvorenju SP-a

Edmir Škorić

Otvorenju Svjetskog prvenstva koje će se naredne godine igrati u Južnoj Africi prisustovat će i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, koji je prihvatio poziv FIFA-e. Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter istakao je kako vjeruje u Južnu Afriku, te se nada fantastičnom mundijalu.

U ljetu 2010. godine bit će odigrano Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a na poziv FIFA-e predsjednik Sjedninjenih Američkih Država prisustovat će ceremoniji otvorenja.

"Predsjednik SAD-a je pozvan na svečano otvorenje SP-a 2010, i Barack Obama je prihvatio naš poziv", rekao je novinarima predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, te nastavio.

"Znate da su čelnici država izuzetno zauzeti, no nadamo se da će imati mjesta u svom rasporedu da prisustvuje velikoj ceremoniji."

Svjetsko prvenstvo bit će otvoreno na Soccer City stadionu koji može primiti 100 hiljada ljudi. Blatter je naglasio kako ima puno povjerenje u Južnu Afriku, te vjeruje da će biti uspješan domaćin mundijala.

"U posljednjim godinama jedno Svjetsko prvenstvo nije održano u Africi, pa stoga mnogi ljudi nemaju povjerenje u Afrikance. Vjerujem u Afrikance i Južnu Afriku. Vrijeme je da i ostatak svijeta učini isto. Svijet će vidjeti fantastičan spektakl 2010. godine. Južna Afrika će sve Afrikance učiniti ponosnim", završio je predsjednik FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.