I BiH našla svoje mjesto među najstrožijim kaznama UEFA-e

I BiH našla svoje mjesto među najstrožijim kaznama UEFA-e

Neredi na utakmici Srbija - Albanija

Teme:

N/FSBiH se zbog pogrdnog skandiranja ali i zviždanja himni gostiju na kvalifikacionoj utakmici Bosna i Hercegovina - Izrael našao na meti istražnih radnji UEFA-e. 

U aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo utakmica između Srbije i Albanije je prekinuta zbog drona i tuče igrača, ali i utrčavanja navijača na teren Partizanovog stadiona. Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 120.000 eura, a utakmica je rezultatom 3:0 registrovana u korist Srbije. Istovremeno su ova tri boda oduzeta Srbiji, uz dodatno kaznu od dvije utakmice igranja pred praznim tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.