I Fernando Torres ne igra u Zenici
Jučerašnji trening Španije

Španski mediji potvrdili

I Fernando Torres ne igra u Zenici

Edmir Škorić

Dan uoči susreta BiH i Španije, selektor Furije Vicente Del Bosque spaja kraj sa krajem. Povrede i kartoni faktor su zbog kojeg ne može računati na nekolicinu glavnih igrača, čini se i Fernando Torresa.

Španski napadač Fernando Torres isključen je za utakmicu sa našom reprezentacijom u Zenici, piše španski As. Naime, napadač Liverpoola lakše je povrijeđen u Jerevanu, baš kao i Iniesta. Dok bi ovaj drugi i nekako mogao kročiti Bilinim Poljem, ubojiti Torres je otpisan. Da nije sve "naphuna priča" govori i podatak da je Torres propustio jučerašnji trening.

Selektor Vicente Del Bosque ima na raspolaganju 19 igrača, no ukoliko bude potvrđeno da Torres ne igra sutra, ostat će na 18, što uključuje i tri golmana (Casillas, Reina, Diego Lopez). Osim Torresa i Ville, zbog kartona i povreda "revijalni" susret propušta Puyol, Xavi, Cesc Fabregas, Guiza i Marchena.

As također piše kako bi sastav Furije sutra navečer trebao izgledati ovako. Casillas na golu, u zadnjoj liniji Iraola, Albiol, Pique i Capdevilla, potom Busquets, Xabi Alonso, Silva, Iniesta, Riera i napadač Negredo. Na klupi su još uz golmane Sergio Ramos (Marca ga opisuje kao jedinog štopera s klupe), Monreal, Sena i Cazorla, i samo jedan napadač Mata.

Za kraj, ugledni španski list piše kako je sa ovakvim scenarijem sva sreća što je Španija obezbijedila mjesto u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije