I kad nema loptu Pjanić "vuče konce" u ekipi Rome

Sjajno oslobodio prostor Tottiju

I kad nema loptu Pjanić "vuče konce" u ekipi Rome

Rimska Vučica je u noći sa utorka na srijedu u sklopu turnira International Champions Cup u Dallasu trijumfovala sa 1:0 protiv Real Madrida, a gol koji je odlučio pobjednika dao je Francesco Totti u 58. minuti utakmice. 

Kapiten Rome je na pravi način iskoristio odličan prizemni centaršut Florenzija sa desne strane. Ipak, iako u ovoj akciji nije ni dotakao loptu, zasluge za ovaj pogodak svog kapitena snosio bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Naš najvrjedniji fudbaler u situaciji kod gola sjajno je odvukao svog čuvara kako bi oslobodio prostor za Tottija, a dok je to činio, rukom je pokazivao Florenziju da centaršutom uposli Tottija koji je dolazio iza Pjanićevih leđa. 

Bh. reprezentativac je odigrao 65 minuta na ovoj utakmici, a zamijenio ga je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.