I Leonard Bonucci pod istragom

Zbog namještanja u Italiji

I Leonard Bonucci pod istragom

Edmir Škorić

Obrambeni igrač talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Leonardo Bonucci novi je osumnjičenik u aferi namještanja utakmica u talijanskom prvenstvu, objavila je talijanska agencija ANSA.  

Bonucci je osumnjičen da je kao igrač Barija u sezoni 2009/10. bio umješan u namještanje utakmice protiv Udinesea koja je završila 3:3. Njegov bivši suigrač Salvatore Masiello tvrdi kako je sadašnji branič Juventusa jedan od četvorice igrača Barija s kojima je dogovorio namještanje utakmice.

 
Bonucci nije želio komentirati ovu vijest, ali niti talijanski izbornik Cesare Prandelli koji je Bonuccia uvrstio na konačan popis putnika na Europsko prvenstvo.

 

Devetnaest osoba među kojima je i kapetan Lazia Stefano Mauri uhićeno je u ponedjeljak u operaciji "Calcioscommesse" talijanske policije koja istražuje skandal s namještanjem utakmica. Među osobama osumnjičenim za 'štelu' je i reprezentativni branič Domenico Criscito kojeg je u ponedjeljak ujutro u kampu talijanske reprezentacije saslušala policija. Criscito je kasnije otpao s liste putnika na EURO 'kako bi razjasnio svoju situaciju".


U sklopu policijske akcije pretraženo je 30 kuća, među kojima i kuća trenera Juventusa Antonia Contea koji je istražiteljima zanimljiv iz razdoblja kada je trenirao Sienu u drugoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.