I Maradona danas ima svoj doček: Argentinac stigao na novi posao

"Mali zeleni" stigao u Bjelorusiju

I Maradona danas ima svoj doček: Argentinac stigao na novi posao

Legendarni Argentinac Diego Maradona je imao zapaženu ulogu tokom Mundijala u Rusiji, gdje je na njemu svojstven način pratio utakmice sa tribina ruskih stadiona.

Mundijal je gotov, Maradona je odgledao i finale na Lužnjikiju, a danas je stigao u Bjelorusiju gdje ga čeka novi angažman.

Naime, Maradona je još u maju dogovorio saradnju sa tamošnjim prvoligašem Dynamo Brestom i potpisao trogodišnji ugovor. On će u ovom klubu imati zanimljivu ulogu s obzirom da će biti prvi čovjek kluba, te da će se birnuti za "strateški rast" Dynamo Bresta.

"Luckasti" Diego je danas i stigao u Bjelorusiju privatnim avionom, a na aerodrom su ga dočekali ljudi iz kluba, ali i navijači Dynama.

Podsjetimo, Maradona je nakon završetka igračke karijere imao nekoliko trenerskih angažmana. Trenirao je Al-Wasl i Al Fujairah u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je dvije godine bio selektor reprezentacije Argentine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi