I Marqueza napala svinjska gripa

Još jedan u nizu

I Marqueza napala svinjska gripa

Adnan Beganović

Rafa Marquez je već treći Barcin fudbaler, koji se razbolio novom gripom, saopštili su iz kluba. Marquez ima visoku temperaturu i poteškoće sa želucem, zbog čega će s terena odsustvovati do daljnjeg.

Nova gripa pored Marqueza napala je i i Eric Abidal i Yaya Toure, a trener Josep Guardiola se nada da će se oporaviti  do važne utakmice Lige prvaka protiv milanskog Intera. Pored  toga na spisku povrijeđenih još se nalaze Zlatan Ibrahimović i Gabi Milito.

Pred Barcelonom je naporna sedmica, jer je najprije očekuju utakmice protiv  Atletica  i Intera, a zatim 29. novembra na stadionu Camp Nou još "el clasico" protiv Real Madridu. U domaćem  prvenstvu Barcelona na vrhu tabele ima samo bod  prednosti nad Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.