I mladi Španci pokorili Evropu!

EP igrača do 21 godine starosti

I mladi Španci pokorili Evropu!

Teme:

Mlada reprezentacija Španije (igrači do 21 godine) potvrdila je dominaciju na Starom kontinentu, okitivši se naslovom evropskog prvaka.

Mladi Španci su u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine savladali vršanje iz Švajcarske rezultatom 2:0 i tako nakon seniora uzeli naslov evropskog prvaka i u ovoj konkurenciji.

Furija je povela pred kraj prvog poluvremena golom Andrea Herrera koji je sjajno reagovao na centaršut Didaka i doveo Špance u prednost. Sedam minuta prije kraja utakmice sjajan gol sa više od 40 metara postigao je Thiago Alcantara.

Treće mjesto i plasman na Olimpijske igre obezbijedila je selekcija Bjelorusije koja je sa 1:0 bila bolja od Češke.
szólj hozzá: Switzerland 0-1 Spain
szólj hozzá: Switzerland 0-2 Spain

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.