I Mourinho želi Belottija
Foto: EPA

Ostvaren kontakt između Uniteda i Torina

I Mourinho želi Belottija

Prema informacijama iz engleskih medija Manchester United je stupio u kontakt sa Torinom, kako bi obznanili svoj interes za njihovog napadača, Andreu Belottija.

Trener Uniteda Jose Mourinho je odlučan da ovog ljeta svojoj ekipi priključi još dva napadača, a njegova prva želja je Antoine Griezmann.
Međutim, Portugalac ozbiljno razmatra dovođenje i 23-godišnjeg Belottija koji je ove sezone za Torino postigao 27 golova u 34 nastupa, od čega 25 u Seriji A.
Nezvanično, predstavnici Uniteda su već razgovarali sa predstavnicima Torina o mogućoj realizaciji ovog transfera. Belotti je novim ugovorom vezan za italijanski klub do 2021. godine, a predsjednik Torina Urbano Cairo je otkrio da je u Belottijev ugovor ugrađena i otkupna klauzla u iznosu od 100 miliona eura u slučaju da ovaj igrač karijeru nastavi izvan Italije.
United je nakon teške povrede ostao bez Zlatana Ibrahimovića, čiji će oporavak trajati barem do januara 2018., dok se navodi i da će klub dopustiti odlazak Waynea Rooneya na kraju sezone.
Klub iz Manchestera je zainteresovan i za Evrtonovog Romelua Lukakua i Kyliana Mbappea, ali se snažan i vješt napadač poput Belottija odlično uklapa u Mourinhovu postavku sa jednim klasičnim centarforom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti