I Sand u Emiratima

Argentina Apertura

I Sand u Emiratima

Samo dva dana nakon što je Ricardo Oliveira otišao u UAE, njegovim putem krenuo je i Jose Sand, prošle sezone najbolji strijelac argentinske Clausure. Sand je sve dogovorio sa Al-Ainom, bogatim klubom iz UAE, čiji je bogati vlasnik odlučio uložiti veliki novac u klub, kako bi uzeo titulu najboljeg u ovoj arapskoj zemlji.

Iako je imao ponude Genoe, Fiorentine, Lazia, Napolia i Zaragoze, napadač Lanusa se odlučio za odlazak u UAE, jer kako kaže, ima 30 godina, i nalazai se u godinama kad mu je potrebno zaraditi novac za budućnost, a usto ima sigurno mjesto u prvom sastavu i status zvijezde lige, dok bi se u Italiji i Španiji morao boriti za mjesto u timu. 

Ipak, ono u čemu će biti na gubitku, jeste činjenica, da je nedavno dobio poziv u reprezentaciju, a odlaskom u slabu ligu biće daleko od očiju selektora Maradone, pa je vrlo izvjesno da neće igrati za reprezentaciju na SP naredne godine. 

Al-Ain je u prošlom prvenstvu završio kao šesti na tabeli, ali je osvojio kup, tako da će igrati u Ligi prvaka Azije, a pored Sanda u timu su već trojica igrača iz Južne Amerike, Brazilac Andre Dias i Čileanac Jorge Valdivia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.