I Santander pokleknuo pred Barcelonom

4. kolo Primere

I Santander pokleknuo pred Barcelonom

Edmir Škorić

Racing Santader poražen je na svom terenu od Barcelone sa 4:1, a golove za katalonsku momčad postigli su Ibrahimović, Pique i dva puta Messi. Sevilla je bila bolja od Mallorce rezultatom 2:0.

Barcelona je večeras pokazala svu svoju snagu, a Lionel Messi dokazao da omladina širom svijeta ne nosi uzalud njegovo ime na leđima. Zaista, ovakva Barcelona sigurno je sada glavni favorit za osvajanje Primere, iako će mnogi reći da pored Reala koji zrači ubojitim napadom nema velike šanse.

Od prve minute večeras je Barcelona kao gost napala gol Racing Santandera, a vodstvo je stiglo u 20. minuti. Lionel Messi ubacio je sa desne strane, Zlatan Ibrahimović na drugoj stativi odlično skočio i loptu glavom poslao u mrežu Tona. Tono je umalo po drugi put išao samo minut poslije. Ovaj put Ibrahimović je sa nekih desetak metara iz kosa s desne strane loptu poslao tik uz desnu stativu Santanderovog gola.

Racing se nije ni oporavio od primljenog gola, a već je bilo 0:2. Ovaj put Messi odigrava dupli pas sa Xavijem i postiže zaista prelijep pogodak. Samo par minuta poslije Barcelona je došla do još jednog pogodka. Lopta je u petercu Racinga došla do Ibrahimovića, švedski reprezentativac petom je proslijedio do Piquea koji sa par metara neometano posprema loptu iza Tonovih leđa. Jednostavno Racing je bio na koljenima.

Do kraja poluvremena još jedan gol gostiju, ali ovaj nije bio priznat. Messi je glavom pogodio ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. I u nastavku Barca ima incijativu, iako su i domaći imali nekoliko prilika. Sat vremena igre je prošlo, a na semaforu 0:4. Ko drugi nego Lionel Messi! Argentinac je prošao par protivničkih igrača u solo akciji i plasirao loptu u desni gornji ugao Santaderovog gola. Poprimio je omaleni argentinski ofanzivac aplauze i domaće publike.

Tek utješni pogodak za Racing postiže Serrano u 71. minuti kada mu Marquez poklanja jednu loptu, ovaj potom prolazi Barceloninog defanzivca i pogađa gornji ugao Valdesovog gola. Još jedan lijep pogodak, no nažalost po domaćina nije bio posebno vrijedan. Završilo je 1:4 za Barcelonino prvo mjesto, bar do sutra kada Real Madrid i Athletic Bilbao igraju svoje mečeve.

U drugoj utakmici 4. kola Primere Sevilla je na svom Pizjuanu porazila ove sezone odličnu Mallorcu. Squillaci je u 17. minuti doveo domaće u vodstvo, a konačnih 2:0 postavlja Perotti u 25.minuti susreta.


Primera, 4. kolo:
Racing - Barcelona 1:4 /Serrano 71'; Ibrahimović 20',Messi 24'63', Pique 27'/
Sevilla - Mallorca 2:0 /Squillaci 17', Perotti 25'/

Poredak:
1. FC Barcelona 12 (+1)
2. Real Madrid 9
3. Sevilla 9 (+1)
4. Bilbao 9
5. Valencia 7
6. Mallorca 7 (+1)
7. Almeria 4
8. Valladolid 4
9. Santander 4 (+1)
10. Gijon Sp. 4
11. Malaga 3
12. Getafe 3
13. Deportivo LC. 3
14. Espanyol 3
15. Zaragoza 3
16. Tenerife 3
17. Villarreal 2
18. Osasuna 1
19. Atletico Madrid 1
20. Xerez 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.