I Sjeverna Koreja ima svog Rooneya
Ko bi reko' čuda da se dese...

Optimizam kao nikad prije

I Sjeverna Koreja ima svog Rooneya

Edmir Škorić

Jong Tae-se sve je, pa i samog sebe, iznenadio izjavom kako će Sjeverna Koreja proći u knock-out fazu i kako će postići po jedan gol u svakoj utakmici.

Jong Tae-se je napadač Sjeverne Koreje kojeg tamošnji fanovi nazivaju "korejanski Wayne Rooney". Azijski mediji pomalo su ostali zatečeni kada je izjavio da će postići gol po svakoj utakmici i da će njegova repezentacija zajedno sa Brazilom proći u skupini G, gdje još igraju Portugal i Obala Slonovače.

"Održat ću moje obećanje i postići po jedan gol u svakoj utakmici. U našoj skupini dalje će proći Brazil i Sjeverna Koreja", kazao je Tae-se, inače dvostruki strijelac u prijateljskom remiju protiv Grčke (2:2).

"Želimo iznenaditi svijet", dodao je Yong-Hak, vezni igrač sjevernokorejanske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.