I Švedska ostaje bez selektora

I Švedska ostaje bez selektora

Edmir Škorić

Poraz protiv Danske natjerao je selektora Švedske, Lars Lagerbacka, da najavi svoj odlazak sa te funkcije.

Švedska je u Kopenhagenu protiv Danske posustala u posljednjih petnaestak minuta i na kraju su poraženi s 1:0, a kako su Portugalci nadigrali Mađarsku i pobijedili sa 3:0, onda se crno piše Šveđanima.

Danci idu direktno na SP, dok će Portugalci u zadnjoj utakmici ovjeriti svoje mjesto u baražu protiv Malte, a ukoliko se desi kiks, Švedskoj je potrebna pobjeda protiv Albanije.

Lars Lagerback, selektor Švedske, svjestan je situacije i najavio je odlazak sa funkcije koju trenutno obnaša.

"Ja i moj pomoćnik Roland Andersson odlazimo sa svoje funkcije nakon ovog ciklusa, bez obzira na rezultat, bilo to nakon SP-a u Južnoj Africi, nakon doigravanja ili nakon utakmice protiv Albanije", kazao je Lagerback na press konferenciji za novinare.

Lagerback je na klupu Švedske zasjeo prije devet godina, a čini se da će njegova vladavina završiti neuspješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije