I to je moguće: Crouch ušao u Guinessovu knjiigu rekorda

Postao rekorder

I to je moguće: Crouch ušao u Guinessovu knjiigu rekorda

E. Čaušević

Engleski napadač Peter Crouch napravio je novi poduhvat u svojoj karijeri jer je zvanično ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

Napadač Stoke Cityja iza sebe ima zaista zanimljivu karijeru, a najviše ga pamtimo po partijama u dresu Liverpoola. Crouch se u engleskoj Premier ligi pojavio 2002. godine i uspio je da postane rekorder, odnosno igrač koji je postigao najviše golova glavom.

Crouch je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao čak 51 gol glavom što je rekord u Premiershipu i zbog toga je ušao u Guinessovu knjigu rekorda. Prvo mjesto na ovoj listi držao je legendarni engleski napadač Alan Shearer koji je postigao pet golova manje.

"Zaista se odlično osjećam što sam vlasnik nekog rekorda u Premiershipu. Ponosan sam na to", rekao je Crouch.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi