I to je moguće: Real iza Swanseaja, Wigana, Fulhama...

I to je moguće: Real iza Swanseaja, Wigana, Fulhama...

Midhat Šljivak

Najbolji dodavački tim u Evropi je očekivano ekipa Barcelone, koja uz prosječnih 69,4 procenta posjeda lopte ima čak 89,7 posto uspješnih pasova, ali interesantna je činjenica da se neki mali timovi nalaze po ovom statističkom podatku ispred velikog Reala.

Među top 10 najboljih dodavačkih timova iznenađuje se našao velški Swansea koji je na osmom mjestu sa prosječnim posjedom lopte 56,3 te 85 posto uspješnih dodavanja. Swansea je iza sebe ostavio timove poput Manchester Cityja, Chelseaja, Tottenhama, Rome, Real Madrida, koji je tek na 22 mjestu po uspješnosti dodavanja.

Real ima prosječan posjed lopte od 56,6 posto, a procenat tačnih dodavanja je 81,7 posto. Interesantno je da su ispred Kraljeva ekipe poput Wigana koji je blizu ispadanja iz Premeirshipa, pa zatim Torino i Fulham.


Iza prvoplasirane Barcelone je Bayern, a slijede potom Arsenal, Manchester United, Juventus, Milan, PSG...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti