I u Bijeljini će se uskoro igrati noćne utakmice

Gradski stadion uskoro dobija reflektore

I u Bijeljini će se uskoro igrati noćne utakmice

Insfrastruktura je velika boljka Premijer lige BiH, to je već odavno svima jasno, a jedan od većih problema za domaći šampionat je i nepostojanje reflektora na određenom broju stadiona.

Tako se na dobrom dijelu premijerligaških stadiona još uvijek ne mogu igrati noćne utakmice, pa čak ni za vrijeme visokih ljetnih temperatura. Ipak, uskoro će se broj takvih stadiona smanjiti.

Bijeljinski Radnik je još krajem jula najavio da će na stadionu ovog kluba biti postavljeni reflektori.

"U Bijeljini je održan sastanak FK Radnik, predstavnika NFS BiH, te čelnika gradske uprave Bijeljine na kojem je dogovoreno da se u što skorijem roku krene sa postavljanjem reflektora na Gradskom stadionu", poručili su iz FK Radnik", poručili su tada iz FK Radnik.

Danas je bijeljinski premijerligaš saopštio da su na stadionu počeli radovi na izgradnji reflektora. Tako će Gradski stadion u Bijeljini uskoro postati osmi stadion u PL na kojem se mogu igrati noćne utakmice.

Treba dodati da je Radnik nakon nešto lošijeg otvaranja nove sezone PL BiH u posljednja dva kola vezao dva trijumfa, te se nalazi na šestoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi