I UEFA vjeruje da će Španci i Hrvati odigrati 2:2!

Italijani zabrinuti

I UEFA vjeruje da će Španci i Hrvati odigrati 2:2!

Edmir Škorić

U testiranju programa koji prikazuje statistike utakmice, u UEFA-i procjenjuju da će Hrvatska i Španija odigrati 2:2!

Upravo taj rezultat je dovoljan da bi Španija i Hrvatska prošle dalje, a Italija, unatoč eventualnoj pobjedi nad Irskom, ispala već u grupnoj fazi.

 

U takozvanoj prognozi utakmice na UEFA-i staji da je Torres doveo Furiju u vodstvo u šestoj minuti, a u istoj je Mandžukić poravnao na 1:1. Jelavić je u 51. donjeo Hrvatima prvo vodstvo na utakmici, a minutu kasnije Iniesta je postavio konačnih 2:2.

 

Italijanski dnevnik Correire dello Sport pita se da li je u pitanju neka greška, šala ili pak se sprema scenarij za izbacivanje njihove reprezentacije. Bit će sasvim sigurno zanimljivo pratiti utakmicu u Gdanjsku, koja počinje u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.