I Valencia pala na Mallorci
Nova pobjeda Mallorce na putu u Evropu

Primera Division

I Valencia pala na Mallorci

U posljednjoj utakmici 31. kola španske Primere Mallorca je protiv Valencije upisala pobjedu (3:2) i nastavila dominaciju na domaćem terenu. Ovom pobjedom Mallorca je još bliže plasmanu u Ligu prvaka. Samo 6 minuta je trebalo domaćim igračima, tačnije Gonzalu Castru, da zatresu mrežu Cesara. U 21. minuti već je bilo 2:0. Terensku dominaciju je golom okrunio kamerunski reprezentativac Achile Webo.

Početkom drugog poluvremena Jordi Alba je smanjio na 2:1 i vratio nadu Valenciji da se može dokopati bar jednog boda na Palma de Mallorci. Ipak, Fernandes u 63. minuti iz penala vraća dva gola prednosti Mallorci.

Valencia se ponovo u igru vraća pet minuta prije kraja. Pablo Hernandez, ponajbolji igrač Valencije, smanjio je na 3:2. U posljednjim trenucima dosta varnica na terenu, a nakon prekršaja nad Adurizom crveni karton je zaradio vezista Valencije, Manuel Fernandes. Ono što je najvažnije rezultat se nije promijenio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.