I Veziri kući pjevajući iz Trebinja

Premijer liga 12. kolo

I Veziri kući pjevajući iz Trebinja

Adnan Beganović

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Policama su snage odmjerili Leotar i Travnik, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika (1:1).

Fudbaleri Leotara niti u petom uzastopnom susretu u Premijer ligi nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Nakon Čelika i Širokog Brijega bod s Polica je odnio i Travnik, iako su domaći imali više izglednih prilika.

Početak susreta pripao je izabranicima Bogdana Koraka, koji su imali terensku inicijativu, no istu nisu pretvorili u pogodak.

I kada je Leotar držao konce igre u svojim rukama sjevnula je brza kontra Vezira, iz koje je Redžepi doveo goste u vodstvo.

Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošći gostiju, pa je bilo za očekivati totalnu ofanzivu domaćih na početku drugog dijela.

I to se desilo. Leotar je krenuo na sve ili ništa i takva igra izabranicima Bogdana Koraka isplatila se u 54. minuti kada je Todorović stvari vratio na početak.

Do kraja susreta domaći su imali više od igre, pokušavali su postići pobjedonosni pogodak, no Vuković i društvo nisu imali svoj dan.

Podijela bodova, koja mnogo više odgovara Vezirima.

Leotar - Travnik 1:1
Stadion Police u Trebinju. Strijelci: 0:1 Redžepi (30'), 1:1 Todorović (54'). Sudija: Goran Pardžik (Ljubuški). Žuti kartoni: Ratkovica, Milošević, Zečević. Čorlija (Leotar), Mišić, E. Varupa, Zatagić (Travnik).
LEOTAR: Milenković, Čorlija. Dreč, Milošević, Šaraba, Andrić (od 46. minuta Akuffo), Zečević, Ratkovica, Marković (od 72. Souto), Vuković, Aničić (od 55. Cimirot). Trener: Bogdan Korak.
TRAVNIK: Delić, Terzić, E. Varupa, Mišić, Zatagić, Curić, Kovačević, Simeunović (od 75. Popović), Karalić (od 16. Mujakić), N. Varupa (od 62. Badrov), Redžepi. Trener: Haris Jaganjac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.