I Walcott upitan za Ukrajinu

I Walcott upitan za Ukrajinu

Engleski krilni igrač Theo Walcott i ukrajinski napadač Andrij Ševčenko upitni su za sutrašnji meč između te dvije selekcije u okviru D-grupe Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. 

Walcott, koji je postigao drugi gol za Englesku u pobjedi protiv Švedske od 3:2, povrijedio je tetive koljena na nedjeljnom treningu, dok Ševčenko osjeća bol u lijevom koljenu od utakmice protiv Švedske koju je njegov tim pobijedio s 2:1, prenose agencije. 

 

Ukrajincima je za prolaz u četvrtfinale takmičenja potrebna pobjeda, dok je Englezima dovoljan i remi. 

 

Selektor Engleske Roy Hodgson izjavio je da će nakon ljekarskog pregleda znati da li će moći računati na Walcotta.

 

"Osjećao je zategnuće u koljenu i bili smo zabrinuti zbog toga. Nakon što se požalio na treningu poslali smo ga van terena. Nakon ljekarskih pregleda znat ću koliko mogu računati na njega na idućem meču'', izjavio je Hodgson.

 

Ševčenko je postigao oba gola za Ukrajinu protiv Švedske, te igrao cijeli susret protiv Francuske. 

 

Glasnogovornik ukrajinskog tima Oleksandr Hlivinski rekao je da je napadač pretrpio dva udarca u koljeno, jedan protiv Švedske, a drugi protiv Francuske.

 

"U koljenu ima tekućine. Da li je njegov nastup upitan? Da, ali ljekari nastoje da ga osposobe za Englesku'', rekao je Hlivinski. 

 

Engleze će protiv Ukrajine pojačati napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji je odslužio kaznu neigranja na dva susreta.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti