I za Hildebranda gotova sezona?
Timo Hildebrand

Novi šok za Hoffenheim

I za Hildebranda gotova sezona?

Hoffenheim u 2009. godini baš nema sreće. Timo Hildebrand, golman koji je u Hoffenheim stigao ove zime iz Valencije i koji je trebao biti „jedinica“ lidera Bundeslige, povrijedio se u prvom službenom nastupu i za njega je sezona vjerovatno završena.

Nakon što su tokom priprema ostali bez našeg Vedada Ibiševića, najboljeg klupskog strijelaca i prvog topnika Bundeslige (18 golova u 17 utakmica), stručni štab Hoffenheima vjerovatno će se morati pomiriti sa činjenicom da u nastavku prvenstva neće moći računati ni na bivšeg „portira“ Stuttgarta i Valencije.

U susretu sa Energie Cottbusom, koji je Hoffenehim riješio u svoju korist, golovima Dembe Ba i Boubacara Sanogoa, Hildebrand je sa terena izašao u 60. minuti, a nakon sudara sa Timom Rostom, prve prognoze govore da mu je napukla pubična kost. Istina ova informacija još uvijek potvrđena iz kluba, a ukoliko se ispostavi tačnom, trener Ralf Ragnick u nastavku borbe za titulu šampiona Njemačke neće moći računati na usluge prvog golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.